Δώδεκα


δωδεκα

12:00'

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Μετά την ιθαγένεια: Οι προκλήσεις της ένταξης των μεταναστών στην ελληνική πραγματικότητα.



του Μπάμπη Ιμβρίδη
Παρέμβαση, εκ μέρους των 12, στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ελληνική Ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου, την Τετάρτη 19/5 στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, αίθουσα «Παύλος Ζάννας»
Δεν μπορούμε να συζητάμε για ανάπτυξη της πόλης μας, οποιασδήποτε πόλης, αφήνοντας απ’ έξω ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της. Τους μετανάστες.
Το νομοσχέδιο για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, καθώς και το δικαίωμα του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» από μετανάστες που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα, αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενεργή συμμετοχή τους στη δημόσια ζωή της πόλης.
Πρέπει όλοι εμείς να προσπαθήσουμε, να κάνουμε κατανοητό σ’ ένα επίσης σημαντικό μέρος του πληθυσμού αυτής της πόλης, πως οι όποιοι διαχωρισμοί και η γκετοποίηση πάντα έχουν και το ανάλογο μελλοντικό τίμημα.
Οι φορείς αυτής της πόλης, που όλοι νοιάζονται και όλοι είναι υπέρ της ομαλής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, αδυνατούν –ίσως και επιτηδευμένα- να κατανοήσουν τις θετικές προοπτικές του νομοσχεδίου.

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ως εδώ!


του Ανδρέα Στεργιάδη
  Συνεχίζεται η ανάκριση για τη μαύρη τρύπα στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, το έλλειμμα σύμφωνα με τις εφημερίδες για την ώρα υπολογίζεται γύρω στα 35.000.000 ευρώ. 
  Ο Δήμαρχος, ως συνήθως, δεν ασχολείται με τα ασήμαντα και πολύ περισσότερο δεν ένιωσε ότι τον αφορά το θέμα. Από την άλλη άφησε για λίγο στην άκρη το άλλο ζήτημα που μας βασανίζει, δηλαδή το πότε θα στηθεί ο ύψους 5,5 μέτρων χάλκινος ανδριάντας του Κων/νου Καραμανλή στην Αριστοτέλους, όμως δεν ξεζώστηκε τα άρματα. Μαύρη σημαία κυματίζει στο Δημαρχείο γιατί λέει η κεντρική διοίκηση δεν εκταμιεύει μερικά εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται ώστε να παραληφθεί και τυπικά το καινούριο τερατούργημα της πόλης, το νέο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Καλός και άξιος αγώνας. Πού ακούστηκε Λουδοβίκος χωρίς Βερσαλλίες;

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Δευτέρα 17 Μαϊου 2010: συνάντηση στο CAFE BAZAAR.

Αγαπητοί φίλοι,
Προκειμένου να γνωριστούμε καλύτερα και να ανταλλάξουμε απόψεις, όλοι όσοι υπογράψαμε τη διακήρυξη της κίνησης πολιτών Θεσσαλονίκης "Δώδεκα", οργανώνουμε συνάντηση τη Δευτέρα 17 Μαϊου 2010 και ώρα 8.30 μμ στο CAFE BAZAAR, το οποίο βρίσκεται στην οδό Παπαμάρκου 34-36, Πλατεία Άθωνος (τηλ. Bazaar: 2310241817).
Η συζήτηση θα είναι ελεύθερη.
Δεν θα υπάρχει οικονομική συμμετοχή, αλλά ο καθένας πληρώνει το ποτό του.