Δώδεκα


δωδεκα

12:00'

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό


του Γιώργου Τσιάμη
Κύριε Πρωθυπουργέ,
σε δύο εβδομάδες από τώρα  ο Ελληνικός Λαός πρόκειται να σας προσφέρει το δεύτερο μεγάλο δώρο στην πολιτική σας καριέρα. Μην το υποτιμήσετε, μην το σπαταλήσετε. Κύριε Πρωθυπουργέ, σε δύο εβδομάδες από τώρα ο Ελληνικός Λαός πρόκειται να γυρίσει την πλάτη του σε ένα αναποτελεσματικό πολιτικό σύστημα, μέρος του οποίου είστε και εσείς. Σεβαστείτε το, ακούστε το μήνυμα του Λαού και αλλάξτε πορεία.  Μην προσπαθείτε να αλλάξετε το Λαό, αλλάξτε εσείς πρώτα από όλα.
Ένα χρόνο πριν ο Ελληνικός Λαός σας χάρισε το μεγαλύτερο δώρο της πολιτικής σας καριέρας, σας εξέλεξε Πρωθυπουργό προκειμένου να αλλάξετε τη ρότα  αυτής της χώρας. Δεν το κάνατε. Δεν το παλέψατε όσο έπρεπε. Τιμώρησε τους προηγούμενους, έστω και αργά, αλλά δε προσέφερε σε εσάς λευκή επιταγή. Ζητούσε αλλαγή πορείας με όρους εθνικής ανεξαρτησίας, ανάπτυξης και προώθησης της καινοτομίας. Δεν ανταποκριθήκατε στο βαθμό που έπρεπε.
Συγκροτήσατε μία κυβέρνηση που τα νευραλγικά της πόστα καλύφθηκαν από πρόσωπα απειρίας. Εμπιστευτήκατε  το Υπουργείο επί των Οικονομικών σε ένα πρόσωπο του οποίου οι ικανότητες και η πολιτική εμπειρία έφθαναν το πολύ για την κάλυψη θέσης Γενικού Γραμματέα. Το αποτέλεσμα υπήρξε τραγικό. Δεν ήξερε να διαπραγματευθεί, δεν ήξερε να διαχειριστεί το επείγον της κατάστασης με αποτέλεσμα η χώρα μας να δοθεί ως βορρά στις άγριες διαθέσεις της επεκτατικής Γερμανικής Πολιτικής.
Αν ο Δημόσιος Τομέας έπασχε σοβαρά σε αποτελεσματικότητα τότε έπρεπε την ευθύνη της διαχείρισης του να την εμπιστευτείτε σε ένα έμπειρο άτομο. Αντί αυτού δώσατε το Υπουργείο επί των Εσωτερικών σε ένα άπειρο πολιτικό, ο οποίος λάβωσε το Δημόσιο Τομέα με τις αρχικές του σπασμωδικές κινήσεις. Η βιομηχανία νομοθετημάτων που έστησε αντί να επιλύσει το πρόβλημα  το όξυνε υπέρμετρα.
Κύριε Πρωθυπουργέ, ο «Καλλικράτης» στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι, αν όχι ένας δυσλειτουργικός νόμος,  στην καλύτερη των περιπτώσεων ένας απελπιστικά ουδέτερος και υπέρμετρα γραφειοκρατικός νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση. Η εφαρμογή του θα αποκαλύψει την ενδογενή του παθογένεια. Κύριε Πρωθυπουργέ αντί να απαιτήσετε αλλαγή ρότας από τον Υπουργό σας επί των Εσωτερικών,  τον αναβαθμίσατε σε νούμερο δύο της Κυβέρνησης.
Κύριε Πρωθυπουργέ, είναι τυχαίο ότι στον τελευταίο ανασχηματισμό αυξήσατε τον αριθμό των υπουργικών θέσεων; Σίγουρα όχι. Απλώς ανταποκριθήκατε στην παθογένεια του Δημοσίου Τομέα. Όλα κεντρικά και κυρίως ρουσφετολογικά. Δείτε τη στελέχωση του Πρωθυπουργικού σας Γραφείου.  Υπήρχε ένα πρωτεύον αίτιο στην παθογένεια του Δημοσίου Τομέα: η άσκηση στενού διοικητικού ρόλου από το πολιτικό προσωπικό. Αφαιρέστε τον πολιτικό και κομματικό εναγκαλισμό από τη διοίκηση του Δημοσίου Τομέα και αφήστε τον επιτέλους να αναπνεύσει.
Κύριε Πρωθυπουργέ, προκειμένου να επιπλεύσετε επικοινωνιακά καλλιεργήσατε τον κοινωνικό δαρβινισμό. Στρέφετε την μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη. Αυτό τελικά ευνοεί φασισμούς και όχι τη Δημοκρατία.
Κύριε Πρωθυπουργέ, κάντε την Κυβέρνησή σας να εργαστεί για την Πράσινη Ανάπτυξη, για τη Βιολογική Γεωργία, τη βελτίωση των υπηρεσιών και μην αναλώνεστε σε μία στείρα επικοινωνιακή πολιτική.
Κύριε Πρωθυπουργέ, ο Ελληνικός Λαός θα σας κάνει το τελευταίο δώρο. Θα γυρίσει την πλάτη του σε ένα διεφθαρμένο και υπόδουλο πολιτικό σύστημα. Δείτε το ως ευκαιρία. Διαπραγματευτείτε σκληρότερα και αποτελεσματικότερα για την εθνική ανεξαρτησία και την ανάπτυξη αυτής της χώρας.
Σε αντίθετη περίπτωση, ο Ελληνικός Λαός θα σας προσφέρει ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή προς τη Βραζιλία. Για να μελετήσετε πώς ένα Σοσιαλιστικό Κόμμα πήρε μία ημιθανή χώρα και την φέρνει όλο και περισσότερο στο κέντρο των Γεωπολιτικών Εξελίξεων.

Με τιμή
Ένας αγωνιών Έλληνας Πολίτης.