Δώδεκα


δωδεκα

12:00'

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Τάσος Τζήκας: ο υποψήφιος δήμαρχός μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη 25 Αυγούστου 2010

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή για τη Ριζική Αλλαγή στο Δήμο Θεσσαλονίκης, συζήτησε τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και κατάληξε στην επιλογή του

ΤΑΣΟΥ ΤΖΗΚΑ

ως πρόταση κοινής υποψηφιότητας προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Την εξέλιξη αυτή διευκόλυνε καθοριστικά η παραίτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου από την υποψηφιότητά του.

Η παράταξη «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» διαφώνησε με την επιλογή της υποψηφιότητας του Τάσου Τζήκα, διότι δεν δεσμεύτηκε σε ένα πολιτικό πλαίσιο για τη ριζική αλλαγή στο δήμο και την πόλη. Μια αλλαγή που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε αντιπαράθεση προς το «Μνημόνιο», τον «Καλλικράτη» και την αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι οι άλλες πλευρές της Επιτροπής Διαλόγου έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά της εκλογικής μάχης και συνεχίζουν να δεσμεύονται από το κοινό προγραμματικό πλαίσιο της Συμμαχίας.

Η παράταξη «Θεσσαλονίκη – Πρωταγωνίστρια» συμμετείχε χωρίς να καταθέσει υποψηφιότητα και χωρίς να τοποθετηθεί επί της κοινής υποψηφιότητας.

Συμφωνήθηκε η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία θα ενισχύσει τη συλλογική λειτουργία του σχήματος.


ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

1. Θεσσαλονίκη - Πρωταγωνίστρια

2. Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας

3. Οικολογία – Αλληλεγγύη

4. Θεσσαλονίκη Δημιουργική Πόλη

5. Αλλάζουμε την Πόλη

6. Δώδεκα

2 σχόλια:

  1. Η παράταξη «Θεσσαλονίκη – Πρωταγωνίστρια» συμμετείχε χωρίς να καταθέσει υποψηφιότητα και χωρίς να τοποθετηθεί επί της κοινής υποψηφιότητας.

    Δηλαδή - αν εξακολουθώ να καταλαβαίνω ελληνικά...- η "Θεσσαλονίκη - Πρωταγωνίστρια" προσυπογράφει μόνο την τελευταία πρόταση του Δελτίου Τύπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος δεν καταλαβαίνει τη δυσκολία μιας παράταξης που εξαρτάται από ένα κόμμα; Μεγαλύτερη δυσκολία είχαμε με την Παράταξη «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας», η οποία έμεινε μέχρι το τέλος. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν περιμένεις ομοιομορφία και συμμετρία στις συμπεριφορές. Αυτό ήταν σύμφυτο με την ιδιομορφία αυτού του πολιτικού πειράματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή