Δώδεκα


δωδεκα

12:00'

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζουμε

Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης «ΔΩΔΕΚΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24-9-2010

Η κίνηση πολιτών «Δώδεκα» συμμετείχε ενεργά στο πολιτικό εγχείρημα, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, όπου ενεργοί πολίτες και στελέχη από το δημοκρατικό κέντρο, τη σοσιαλιστική, ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, τους οικολόγους και τα κινήματα της πόλης συναντήθηκαν, δημιούργησαν μια επιτροπή διαλόγου παρατάξεων και κινήσεων πολιτών για τη ριζική αλλαγή στο Δήμο Θεσσαλονίκης και έπειτα από διάλογο κατέληξαν σ’ ένα προγραμματικό πλαίσιο με ξεκάθαρο ιδεολογικό και πολιτικό προσανατολισμό, βασισμένο σε τρεις άξονες: α) την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την οικονομική κρίση, β) το όραμα για μια πόλη με ταυτόχρονη οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία περιβάλλοντος και γ) το νέο μοντέλο δημοκρατικής διακυβέρνησης του Δήμου με ενεργό συμμετοχή των πολιτών.
Το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης απέδειξε ότι δεν υπάρχει κανένα ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό εμπόδιο για την ενότητα της ευρύτερης αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων. Το κοινό προγραμματικό πλαίσιο είναι η απόδειξη και αποτελεί ήδη ένα πολύ σημαντικό πολιτικό κεκτημένο.
Το πολιτικό αυτό εγχείρημα –για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση και προσπάθεια της κίνησής μας- δεν μετασχηματίσθηκε σε μία και ενιαία πολιτική έκφραση του συνόλου της ευρύτερης αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων σε αυτές τις δημοτικές εκλογές.
Αφού λοιπόν, ένας βασικός ιδρυτικός στόχος της κίνησης «Δώδεκα», δηλαδή, η διαμόρφωση μιας συμμαχίας προοδευτικών δυνάμεων και κινήσεων πολιτών για τη ριζική αλλαγή στο Δήμο Θεσσαλονίκης δεν επιτεύχθηκε, θα υποστηρίξουμε παρατάξεις που θα στηρίζουν το προαναφερόμενο κοινό προγραμματικό πλαίσιο.
Η κίνηση πολιτών της Θεσσαλονίκης «Δώδεκα» συνεχίζουμε τις προσπάθειες για ριζικές αλλαγές στην πόλη μας, με ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις τόσο πριν όσο και μετά τις δημοτικές εκλογές.

1 σχόλιο:

  1. Θα αφήσετε λοιπόν την εξέλιξη των 12, να ακουλουθήσει την πορεία όλων των προηγούμενων "Κινήσεων πολιτών", που εμφανίζονται στην προεκλογική περίοδο και εξαφανίζονται αμέσως μετά;
    Πιστεύετε ότι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα παύσατε να έχετε ρόλο στην προεκλογική περίοδο, αλλά και μετά;
    Δεν βρίσκετε "αντικείμενο" πολιτικής παρέμβασης σας, δεν βλέπετε πως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν ανησυχείτε ότι τείνει να επαναληφθεί για έβδομη φορά το ίδιο σενάριο;
    Αν έχετ παραιτηθεί από όλα όσα εξαγγέλατε, όσα πιστεύατε και ελπίζατε, να το πείτε καθαρά και να αφαιρέσετε από το ηλεκτρονικό σύμπαν το σήμα, που θυμίζει έτσι βουβό όπως παραμένει και εγκαταλειμένο ένα θλιβερό κενοτάφιο.
    Οφείλετε μιαν εξήγηση για την εξέλιξη αυτή.
    Εκτός αν περιμένετε τα αποτελέσματα και "κατόπιν εορτής" και ακινδύνως να εξηγήσετε σ αυτούς που πίστεψαν στην πρωτοβουλία σας τα γιατί και τα πως.
    Τότε όμως δεν θα έχουν καμιά αξία.

    Πολύ φιλικά
    Ένας φίλος από τα παληά.Πολύ παληά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή