Δώδεκα

δωδεκα

12:00'

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ και ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Λάζαρος Ζαχαριάδης, εκπρόσωπος Χρύσας Αράπογλου, «Θεσσαλονίκη – Πρωταγωνίστρια»

Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας διότι μετά από 4 χρόνια σκληρής δουλειάς μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα και έξω από αίθουσες Δικαστηρίων, όπου διωχθήκαμε για το Δημοκρατικό δικαίωμά μας να ασκούμε έλεγχο προς την Διοίκηση του Δήμου, και μαζί με άλλες Παρατάξεις (που κάποιες βρίσκονται σ’ αυτήν την αίθουσα) καταφέραμε να γίνει πλέον απαίτηση του συνόλου σχεδόν της κοινωνίας της πόλης μας, η αλλαγή όχι μόνο της Διοίκησης του Δήμου αλλά συνολικά ο τρόπος λειτουργίας αυτής που τόσα δεινά έχει επιφέρει στην πόλη.
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι μετά την αρχική μας πρόταση για διερεύνηση δυνατότητας πολιτικής συμφωνίας και κοινής δράση σε συγκεκριμένα θέματα του Δήμου, φτάσαμε στο σημείο να εξετάζεται η δυνατότητα κοινής – ενιαίας καθόδου στις ερχόμενες εκλογές με βασικούς άξονες προγράμματος που ήδη έχουν συμφωνηθεί και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου.
Η Παράταξή μας συμμετέχει σ’ αυτή την προσπάθεια χωρίς ηγεμονισμούς και αλαζονεία, αλλά με σύνεση συνέπεια λόγων και έργων και σωφροσύνη. Συμβάλουμε με κάθε τρόπο ώστε αυτό που γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας μετά από πολλά χρόνια να έχει και πολιτικό – εκλογικό αποτέλεσμα για το καλό της.
Είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών θα δικαιώσει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες μας.Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, «Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας»


Oι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχουν έντονο κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα, καθώς τα εξοντωτικά μέτρα κυβέρνησης – τρόικας αλλάζουν δραματικά τον κοινωνικό χάρτη. Γι’ αυτό και η Αυτοδιοικητική μας πολιτική διαμορφώνεται με βάση τη νέα κοινωνική γεωγραφία και όχι με τα πολιτικά στερεότυπα της προ ΔΝΤ εποχής. Έτσι μόνο θα αγκαλιάσουμε και θα εκφράσουμε όλα εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που καταστρέφει η κρίση και δεν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στο απαξιωμένο σημερινό σύστημα εξουσίας.
Η δημοτική κίνηση «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ», παρούσα από το 2002 στην πόλη, εργάζεται για τη συγκρότηση μιας κοινωνικής-πολιτικής συμμαχίας που θα επιδιώξει μια ριζική ανατροπή, μια νέα συνθήκη ζωής στην πόλη και όχι απλώς μια αλλαγή διαχειριστή στο Δήμο -χωρίς βέβαια να υποτιμάμε την ανάγκη μιας «χρηστής διαχείρισης» στα λαφυραγωγημένα οικονομικά του.
H προσεχής αυτοδιοικητική μάχη θα πάρει αναπόφευκτα και χαρακτήρα ιδεολογικής αναμέτρησης για τη φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης: από τη μία, μια πόλη φοβική, συμπλεγματική, παγιδευμένη στις εθνικιστικές ιδεοληψίες, τη θεοκρατία και τη διαφθορά. Από την άλλη, μια πόλη πολυπολιτισμική, δημοκρατική, «ανοικτό παράθυρο» στον κόσμο.

Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ευρωβουλευτής, «Οικολογία – Αλληλεγγύη»


Η Θεσσαλονίκη της συντήρησης και του χτες μπορεί να έχει μόνο μια απάντηση από τις σύγχρονες δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, που βάζουν μπροστά το μέλλον της και όχι προσωπικές στρατηγικές. Το όραμά μας για μια πράσινη πόλη, συμμετοχική, δυναμική και αλληλέγγυα ήρθε η στιγμή να το εφαρμόσουμε με έμπνευση και ρεαλισμό. Και είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την απόφαση όλων μας να πορευτούμε μαζί και νικηφόρα στις 7 Νοεμβρίου.

Τάσος Τζήκας, «Θεσσαλονίκη Δημιουργική Πόλη»


Για τη Θεσσαλονίκη ήρθε η ώρα της αλλαγής.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται όραμα με σχέδιο και διαφάνεια στη διοίκηση του Δήμου.
Κυρίως όμως χρειάζεται η κινητοποίηση της κοινωνίας των νέων και των δημιουργικών ανθρώπων της πόλης.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σύνθεση και συνεννόηση που είναι κατά τη γνώμη μας οι προϋποθέσεις της νίκης.


Βιβιάννα Μεταλληνού, Κίνηση πολιτών «Αλλάζουμε την πόλη»


Η Κίνηση ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ με αφετηρία τη δράση πολλών συλλογικοτήτων με αποτελεσματική παρουσία στην πόλη, διεκδίκησε τη δημιουργία αυτού του διαπαραταξιακού Συμβουλίου με κυρίαρχα ζητήματα την προγραμματική σύγκλιση στους τρεις βασικούς άξονες των κινημάτων- δημόσιος χώρος/δημόσια αγαθά, ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή, ένα διαφορετικό μοντέλο αυτοδιοίκησης- και την κάθοδο στις εκλογές με έναν κοινό υποψήφιο. Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την πραγματοποίηση αυτού του στόχου.

Κώστας Νικολάου, Κίνηση πολιτών «ΔΩΔΕΚΑ»


Η κοινωνικά δίκαιη έξοδος από την οικονομική κρίση, το όραμα για μια πόλη με οικονομική ανάπτυξη - κοινωνική δικαιοσύνη - προστασία περιβάλλοντος και η δημοκρατική διακυβέρνηση του Δήμου δεν μπορούν να επιτευχθούν με μια αλλαγή φρουράς ή με μια αλλαγή διαχειριστή του Δήμου. Απαιτείται ριζική αλλαγή στο Δήμο, που μπορεί να επιτευχθεί από μια κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων και την οποία μπορεί να εκπροσωπήσει αποτελεσματικά η συμμαχία των προοδευτικών παρατάξεων και κινήσεων πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου