Δώδεκα

δωδεκα

12:00'

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Καιρός ήταν!


 ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Θεσσαλονίκη, 21.7.2010

Υιοθετήθηκε πλαίσιο συμφωνίας
Συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τρίτη 27 Ιουλίου

Ύστερα από διάλογο τριών περίπου μηνών, η επιτροπή που σχημάτισαν παρατάξεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης καθώς και κινήσεις-πρωτοβουλίες πολιτών, ανταποκρινόμενες στην επιτακτική ανάγκη να «γυρίσει σελίδα η πόλη», συμφώνησε χθες 20 Ιουλίου 2010 στις παρακάτω εκτιμήσεις - βασικά σημεία:
Α) στη διατύπωση ενός κοινού πλαισίου Προγράμματος, το οποίο συνδυάζει το όραμα για την πόλη με την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης που χτυπάει κατά κύριο λόγο τις πιο αδύναμες και φτωχές ομάδες του πληθυσμού,
Β)  σε πρόταση ενός νέου, δημοκρατικού μοντέλου Δημοτικής Αυτοδιοίκησης,
Γ) στην αναζήτηση όλων των δυνατοτήτων για την προβολή κοινού υποψήφιου Δημάρχου και  Ψηφοδελτίου,
Δ) στην πραγματοποίηση Συνέντευξης Τύπου την ερχόμενη Τρίτη 27 Ιουλίου 2010, στην οποία θα παρουσιάσουν στα ΜΜΕ το παραπάνω πλαίσιο συμφωνίας.
Η μοναδική για τα ελληνικά χρονικά συζήτηση κοινωνικών δυνάμεων που παγιώθηκε με τη συνομιλία κινήσεων πολιτών και δημοτικών παρατάξεων, έχει βαθιές ρίζες στην αγωνία αυτής της πόλης για ζωή. Δεν αποτελεί ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αλλά αντανακλά την κινητικότητα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχτισαν στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων οι στοχευμένες και επιτυχείς κινήσεις πολιτών για τα καθημερινά, αλλά και τα μελλούμενα της Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας ουσιαστικά  και με πρόγραμμα την καθολική απαίτηση για ριζική αλλαγή.
Όσον αφορά την υποψηφιότητα του κ. Γκιουλέκα, κάθε άλλο παρά απάντηση στα συσσωρευμένα προβλήματα της πόλης αποτελεί. Αντίθετα είναι μια απόπειρα εξωραϊσμού και συντήρησης ενός παρακμιακού καθεστώτος που καταρρέει μαζί με αυτούς που οδήγησαν την πόλη στο σημερινό αδιέξοδο.
Γι’ αυτό και η κοινή μας προσπάθεια αποσκοπεί στην ανατροπή της συντηρητικής κυριαρχίας στα δημοτικά πράγματα της Θεσσαλονίκης, μέσω της σύμπραξης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στο έδαφος μιας κοινής εναλλακτικής πρότασης για το μέλλον της πόλης.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
1.      Θεσσαλονίκη – Πρωταγωνίστρια
2.      Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας
3.      Οικολογία – Αλληλεγγύη
4.      Αλλάζουμε την Πόλη
5.      Δώδεκα
6.      Θεσσαλονίκη – Δημιουργική Πόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου