Δώδεκα


δωδεκα

12:00'

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, Θεσσαλονίκη, 27.7. 2010


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο συντονιστής της συνέντευξης τύπου Λάζαρος Αγγέλου.

Ύστερα από διάλογο τριών περίπου μηνών, η επιτροπή που σχημάτισαν παρατάξεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης καθώς και κινήσεις-πρωτοβουλίες πολιτών, ανταποκρινόμενες στην επιτακτική ανάγκη να «γυρίσει σελίδα η πόλη», συμφώνησε στις 20 Ιουλίου 2010 στις παρακάτω αποφάσεις:
Α) Στη διατύπωση ενός κοινού πλαισίου Προγράμματος το οποίο συνδυάζει το όραμα για την πόλη με την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης που χτυπάει κατά κύριο λόγο τις πιο αδύναμες και φτωχές ομάδες του πληθυσμού,
Β)  Σε πρόταση ενός νέου, δημοκρατικού μοντέλου Δημοτικής Αυτοδιοίκησης,
Γ)  Θα λάβουμε υπόψη:
1.   την αναγκαιότητα για μια κοινή δημοκρατική υποψηφιότητα, ιδιαίτερα με βάση τη σύμπτωση σε προγραμματικά ζητήματα.
2.  το χρόνο που απαιτούν οι κομματικές και παραταξιακές διεργασίες και αναμένουμε ότι και αυτές θα λάβουν σοβαρά υπόψη τα βήματά μας για τα «κοινά» της πόλης.
Σε μία πολιτική διαδικασία που έχει συμφωνηθεί, μέσα στο τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου, θα συγκλίνουμε στον/ην υποψήφιο/α με το μεγαλύτερο βαθμό αποδοχής.
Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει καθαρός χρόνος δύο τουλάχιστο μηνών για μια νικηφόρα προεκλογική εκστρατεία.
Στο διάλογο κατατέθηκαν και προτάσεις που αφορούν αφενός στην ισότητα των δύο φύλων και αφετέρου στην αυξημένη ποσόστωση νέων κάτω των 45 ετών στο κοινό ψηφοδέλτιο.

Η μοναδική για τα ελληνικά χρονικά συζήτηση κοινωνικών δυνάμεων που παγιώθηκε με τη συνομιλία κινήσεων πολιτών και δημοτικών παρατάξεων, έχει βαθιές ρίζες στην αγωνία αυτής της πόλης για ζωή. Δεν αποτελεί ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αλλά αντανακλά την κινητικότητα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχτισαν στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων οι στοχευμένες και επιτυχείς κινήσεις πολιτών για τα καθημερινά, αλλά και τα μελλούμενα της Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας ουσιαστικά  και με πρόγραμμα την καθολική απαίτηση για ριζική αλλαγή.

Όσον αφορά την υποψηφιότητα του κ. Γκιουλέκα, κάθε άλλο παρά απάντηση στα συσσωρευμένα προβλήματα της πόλης αποτελεί. Αντίθετα είναι μια απόπειρα εξωραϊσμού και συντήρησης ενός παρακμιακού καθεστώτος που καταρρέει μαζί με αυτούς που οδήγησαν την πόλη στο σημερινό αδιέξοδο. 
Γι’ αυτό και η κοινή μας προσπάθεια αποσκοπεί στην ανατροπή της συντηρητικής κυριαρχίας στα δημοτικά πράγματα της Θεσσαλονίκης, μέσω της σύμπραξης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στο έδαφος μιας κοινής εναλλακτικής πρότασης για το μέλλον της πόλης.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

1.      Θεσσαλονίκη – Πρωταγωνίστρια
2.      Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας
3.      Οικολογία – Αλληλεγγύη
4.      Αλλάζουμε την Πόλη
5.      Δώδεκα
6.      Θεσσαλονίκη – Δημιουργική Πόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου